Cassatieadvocaat Katrien van Stratum

Advocaat
vFAS advocaat-mediator
Cassatieadvocaat

C.G.A. (Katrien) van Stratum

Katrien van Stratum is een ervaren familierechtadvocaat en mediator van SmeetsGijbels. Zij adviseert cliënten in complexe echtscheidingszaken en staat veel ondernemers en expats bij. Zij heeft een bijzondere affiniteit met de financiële kant van een scheiding. Zij streeft ernaar om voor een cliënt tot een duurzame oplossing te komen. Katrien staat daarnaast, als één van de weinige gespecialiseerde familierechtadvocaten, ook cliënten bij in cassatieprocedures bij de Hoge Raad op het gebied van het familie- en erfrecht en staat onvoorwaardelijk ingeschreven op het tableau van de Hoge Raad der Nederlanden. Katrien heeft een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en beschikt over een uitstekende kennis van het burgerlijk procesrecht.

Katrien voltooide haar studie Nederlands recht in 2005 aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens en na haar studie was zij werkzaam als gerechtssecretaris bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Sinds augustus 2006 is Katrien werkzaam in de advocatuur, beginnend bij Verhoeff Slingenberg advocaten in Den Haag en vanaf 2009 tot haar indiensttreding bij SmeetsGijbels bij Delissen Martens advocaten in Den Haag. Zij heeft zich van aanvang af aan gespecialiseerd in het familierecht.

Katrien is lid van de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en lid van de vereniging van Collaborative Professionals (VvCP). Daarnaast is Katrien lid van de Vereniging voor Civiele Cassatieadvocaten (VCCA) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht en lid van de Adviescommissie voor burgerlijk procesrecht (Adviescommissie BPR). Zij geeft regelmatig lezingen over haar vakgebied.

Katrien van Stratum heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, mediation, ouderschap en erkenning)
  • Cassatie (civiel)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten