Emma M. Kostense

Emma Kostense is meer dan 40 jaar advocaat en ruim 20 jaar mediator. Zij geniet al ruim 30 jaar bekendheid op het gebied van het familierecht. Haar core business is het begeleiden van cliënten bij het regelen van hun scheiding. Ook adviseert zij toekomstige partners over het opmaken van huwelijkse voorwaarden of over een samenleveningscontract dat het beste bij hun situatie past. Emma werkt graag samen met andere professionals en gelooft daarbij in een multidisciplinaire aanpak. Zij biedt haar cliënten bij een scheiding structuur in een veelal chaotische periode. ‘Positief scheiden’ is haar uitgangspunt, waarbij de belangen van kinderen centraal staan en procedures kunnen worden voorkomen. Mediation en het traject van de overlegscheiding geven de meeste kans op respectvol uit elkaar gaan. Emma staat over het algemeen medisch specialisten bij, leden van de rechterlijke macht, advocaten, ondernemers en meer vermogende particulieren.

Emma, afgestudeerd in 1976 bij de Rijksuniversiteit Leiden, was tot 1 november 2020 als partner/oprichter verbonden aan het kantoor Van Hilten Advocaten & Mediators gevestigd in Den Haag en Amsterdam. Daarvoor heeft zij ervaring opgedaan bij grote kantoren in de meer algemene praktijk. Emma Kostense is met ingang van 1 november 2020 verbonden aan SmeetsGijbels.

Emma is een groot aantal jaren actief geweest als raadsheer-plaatsvervanger bij de Gerechtshoven Amsterdam en Arnhem-Leeuwarden. Zij was lid van de Raad van Discipline van het ressort ’s-Gravenhage, lid van de Raad van Toezicht van de Haagse Orde van Advocaten en bestuurslid van diverse muziek-en theatergezelschappen. Emma is onder meer lid van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP).

Emma Kostense heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (mediation, Collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten