gebouw-smeets-gijbels

Reflectie met betrokkenheid en boodschap uit bezorgdheid

Creation date: 23 August 2016

Verhuizen na een scheiding? Alleen met toestemming!

Creation date: 23 August 2016

SmeetsGijbels verwelkomt erfrechtspecialist Petra Knoppers

Creation date: 01 August 2016

Van erfenis tot ergernis: betere bescherming erfgenamen door nieuwe wet

Creation date: 10 June 2016

Wetsvoorstel vader direct gezag bij erkenning kind

Creation date: 17 May 2016

D66 komt met een wetsvoorstel om ongetrouwde vaders die hun kind erkennen automatisch gezag over het kind te verlenen. Te weinig ouders zijn op de hoogte van de huidige, omslachtige procedure voor het aanvragen van gezag. Veel ongetrouwde stellen hebben dit dan ook niet goed geregeld, zo leert de praktijk. Advocatenkantoor SmeetsGijbels ervaart dat wanneer de ouders uit elkaar gaan, dit kan leiden tot juridische problemen. Zij staan dan ook achter het wetsvoorstel van D66.

Oproep Nederlandse Orde van Advocaten voor aanvullend onderzoek Kinderombudsman naar kindvriendelijke advocatuur

Creation date: 15 April 2016

Carla Smeets

De adviescommissie Familie- en Jeugdrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) roept op tot nader onderzoek door de Kinderombudsman. De conclusie en aanbevelingen in het rapport van de Kinderombudsman (Naar een kindvriendelijke advocatuur) sluiten slecht aan op de uitkomsten van het onderzoek. Terecht beschrijft het rapport het spanningsveld van een echtscheiding met kinderen. Het is en blijft een zeer ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokkenen. De advocaat adviseert meestal een van de ouders. Daarbij kan het belang van de ene ouder schuren met het belang van het kind en met alle andere aspecten die te maken hebben met een scheiding.

Keurmerk kindvriendelijke advocaat is een goede zaak

Creation date: 01 April 2016

Kindvriendelijk werken een vanzelfsprekendheid bij SmeetsGijbels

In het rapport dat op 30 maart is uitgebracht komt de Kinderombudsman tot de conclusie dat het van groot belang is dat uitsluitend advocaten die een kindvriendelijke werkwijze hanteren familiezaken mogen behandelen waar kinderen bij betrokken zijn. De Kinderombudsman erkent dat er al veel gespecialiseerde familierechtadvocaten zijn die op een kindvriendelijke wijze werken en die over de benodigde competenties beschikken. Advocatenkantoor SmeetsGijbels onderschrijft het belang van kindvriendelijk handelen en vindt het invoeren van een keurmerk voor een kindvriendelijke advocaat een goede zaak.

Als je huwelijk op de buitenlandse klippen loopt…

Creation date: 23 March 2016

Scheiden in het buitenland; ander land, andere rechten

Een goede baan, een mooi huis, een leuk gezin en dat allemaal in het buitenland. Het expatbestaan is de droom van menigeen. Wonen en werken in het buitenland valt of staat met een goede relatie. En dat is helaas geen vanzelfsprekendheid. Het aantal vechtscheidingen onder Nederlandse expats in het buitenland neemt toe, mede omdat er onvoldoende wordt stilgestaan bij de gevolgen van een eventuele echtscheiding in het buitenland.

Je ex met z'n nieuwe liefde zien op Facebook

Creation date: 01 March 2016

Gooisch, editie voorjaar 2016

Lonneke Timmermans

Als je ex-partner weer helemaal happy in love is maar tegelijkertijd nog volop profiteert van jouw duurbetaalde partneralimentatie, moet je echt eens zijn of haar social media-activiteiten volgen. Dat zou namelijk wel eens jouw manier om van die maandelijkse financiële verplichting af te komen kunnen zijn. Social media is namelijk een geldig bewijs om aan te tonen dat je ex een ander heeft, waardoor je hun relatie niet langer hoeft te sponsoren met partneralimentatie. Als ze dan zo nodig een romantisch weekendje weg willen, gebeurt dat niet meer van jouw zuurverdiende inkomen.

       

SmeetsGijbels Amsterdam

PO Box 78067
1070 LP Amsterdam
Jacob Obrechtstraat 70
1071 KP Amsterdam
T +31 (0)20 574 77 22
F +31 (0)20 574 77 33
info@smeetsgijbels.com

SmeetsGijbels Rotterdam

PO Box 1629
3000 BP Rotterdam
Westersingel 84
3015 LC Rotterdam
T +31 (0)10 266 66 66
F +31 (0)10 266 66 55
E info@smeetsgijbels.com

logo fas
logo voh
logo iafl
logo mfi
logo kidsrights