Advocaat Carla J.M. Smeets

Partner

Advocaat
vFAS advocaat-mediator
Overlegscheidingsadvocaat

Carla L.M. Smeets

Carla Smeets is één van de meest gerenommeerde Nederlandse familierechtadvocaten en mediators, gespecialiseerd in complexe nationale én internationale scheidings- en erfrechtzaken. Carla bedient hierbij voornamelijk Family Offices en ondernemers. Als trusted advisor van haar cliënten én als specialist in collaborative divorce neemt Carla Smeets de regiefunctie over en zij ontwikkelt doeltreffende strategieën die geen mogelijkheid onbenut laten om tot een voor beide partijen acceptabele schikking te komen.

Carla heeft in 1986 haar studie voltooid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na haar afstuderen heeft Carla zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Hiernaast is zij gedurende langere tijd verbonden geweest aan de vakgroep Private Clients van het gerenommeerde kantoor NautaDutilh. Carla is partner en oprichter van SmeetsGijbels.

Carla is lid en oud-bestuurslid van de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), lid van de International Academy of Family Lawyers (IAFL), lid van de vereniging van Collaborative Professionals (VvCP) en lid van de International Academy of Collaborative Professionals (IACP). Zij heeft deelgenomen aan diverse wetgevingscommissies. Daarnaast is Carla al vele jaren raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof ’s Hertogenbosch.

Carla Smeets heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (Collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, mediation, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten