Elise T.W. Laureau

Elise Laureau houdt zich bezig met alle facetten van het personen- en familierecht. Elise is toegankelijk, integer, communiceert helder en is betrokken bij haar cliënten. Elise heeft bijzondere affiniteit met (complexe) kinderzaken, verhuizingen, gezagskwesties, alimentatie en (internationale) echtscheidingen.

Elise heeft naast een bachelor Notarieel Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden in 2020 haar master Privaatrecht behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met een masterscriptie op het rechtsgebied van het Personen- en Familierecht. Hierbij stond de vraag centraal of de gezinsadvocaat/-vertegenwoordiger een bijdrage kan leveren aan het verminderen van conflicten bij echtscheidingen waar kinderen bij betrokken zijn. Elise is na het behalen van haar master betrokken geweest bij de pilot: ‘De Gezinsadvocaat’. In deze pilot wordt bij de start van de scheiding door een duo bestaande uit een gezinsadvocaat en een gedragswetenschapper ingeschat wat een gezin (ouders én kinderen) nodig heeft om een scheiding goed af te wikkelen.

Tijdens haar studie heeft Elise diverse nevenactiviteiten vervuld. Zij heeft juridische werkervaring opgedaan bij verschillende advocatenkantoren en bij de Leidse Rechtswinkel, afdeling Personen- en Familierecht.

Elise Laureau heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten