Emma T.P. Merkx

Emma Merkx richt zich op de verschillende facetten van het familierecht. Emma is analytisch sterk en verliest nooit de menselijke aspecten van een zaak uit het oog.

Emma is in september 2014 cum laude afgestudeerd van de master Rechtsgeleerdheid, specialisatie Jeugdrecht, aan de Universiteit Leiden. Naast haar bachelor Rechtsgeleerdheid, behaalde zij eveneens de bachelor Notarieel Recht. Tijdens haar studie is Emma lid geweest van het Faculteitsbestuur van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden en zij heeft bij de Hoge Raad der Nederlanden gewerkt. Na haar studie heeft Emma werkervaring opgedaan als onderzoeker bij het Ministerie van Justitie te Sint Maarten en als juridisch adviseur bij de gecertificeerde instelling De Jeugd- & Gezinsbeschermers te Haarlem. Vervolgens heeft Emma als griffier bij het Gerechtshof Den Haag  gewerkt. Zij heeft daardoor een goede kijk op de werkwijze van rechters en raadsheren en is door haar ervaring goed in staat een zaak van twee kanten te bekijken. In april 2018 heeft Emma de overstap naar de advocatuur gemaakt en zij is bij SmeetsGijbels in dienst getreden.

Emma is lid van de Alumnicommissie Jeugdrecht van de Universiteit Leiden. Ook publiceert zij regelmatig over familierechtelijke onderwerpen in vaktijdschriften en handboeken.

Emma is sinds mei 2022 aspirant-lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Emma Merkx heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, jeugdbeschermingsrecht, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

¬ę Terug naar alle advocaten