Petra G. Knoppers

Partner

Advocaat
Nalatenschapsmediator

Petra G. Knoppers

Petra Knoppers is een gerenommeerde advocaat, gespecialiseerd in het erfrecht. Binnen het team van SmeetsGijbels houdt zij zich bezig met de belangenbehartiging in alle soorten erfrechtkwesties. Petra verzorgt een correcte en doortastende afwikkeling van zaken met bijzondere aandacht voor de vertrouwensband met haar cliënten. Door snel te schakelen tussen menselijke, zakelijke en juridische aspecten is Petra een steun en toeverlaat in bijzonder complexe erfrechtzaken. In samenwerking met nalatenschapsmediator Lonneke Timmermans begeleidt zij daarnaast als erfrechtspecialist cliënten in ingewikkelde nalatenschapsmediations.

Petra voltooide haar studie Nederlands recht in 2006 aan de Universiteit te Utrecht. Direct na haar studie begon Petra haar loopbaan bij CMS Derks Star Busmann in Utrecht, waar zij startte in de personen- en familierecht praktijk en zich vervolgens specialiseerde in het erfrecht en een advies- en procespraktijk op het gebied van erfrecht en procesrecht opzette. In 2016 deed Petra haar intrede bij SmeetsGijbels, waar zij de erfrechtpraktijk verder heeft uitgebouwd. Per 1 juli 2018 is zij benoemd tot partner/aandeelhouder van SmeetsGijbels.

Petra is actief betrokken bij verscheidene aan het erfrecht verbonden organisaties. Petra heeft een bestuursfunctie bij de Nederlandse Organisatie Voor Executeurs (NOVEX) en is lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Zij maakt deel uit van de Werkgroep Erfrecht van de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Petra publiceert regelmatig in juridisch- en wetenschappelijke tijdschriften en is als redactielid en auteur verbonden aan diverse juridische tijdschriften en boeken. Petra doceert binnen haar rechtsgebied bij onder andere de Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen, het SSR Studiecentrum Rechtspleging, de Nederlandse Organisatie Voor Executeurs (NOVEX), de Notariële Stichting, SDU en LexLumen, en geeft vele inhouse cursussen. Daarnaast is Petra sinds oktober 2017 rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Rotterdam, waar zij zaken op het gebied van erfrecht behandelt.

Petra Knoppers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Erfrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten