Lonneke S. Timmermans

Partner

Advocaat
vFAS advocaat-mediator
Overlegscheidingsadvocaat
Nalatenschapsmediator

Lonneke S. Timmermans

Lonneke Timmermans is een gerenommeerde Nederlandse familierechtadvocaat, scheidingsmediator en overlegscheidingsadvocaat. Zij staat voornamelijk succesvolle ondernemers en vermogende particulieren bij in complexe scheidingszaken. Lonneke is een erkend expert op het gebied van de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en niet-huwelijkse relaties (‘samenwoners’) en alimentatievraagstukken. Zij procedeert regelmatig in verhuiszaken en artikel 1:160 BW-zaken. Haar drive om haar cliënten middels overleg, mediation en collaborative divorce (‘overlegscheiding’) in een zo goed mogelijke harmonie van hun partner te laten scheiden heeft menig procedure en vechtscheiding voorkomen. Lonneke is tevens nalatenschapsmediator. In samenwerking met erfrechtspecialist Petra Knoppers treedt zij als (co)mediator op in kwesties rondom overlijden.

Lonneke voltooide haar studie Nederlands recht in 1999 aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg, waarna zij werkzaam was als senior gerechtssecretaris bij de Rechtbank ’s‑Hertogenbosch en het Gerechtshof Amsterdam. Sinds 2001 is Lonneke werkzaam in de advocatuur, beginnende bij Rassers Advocaten in Breda, waar zij zich volledig heeft gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Vervolgens werkte Lonneke voor AKD Prinsen Van Wijmen, waar zij tot haar indiensttreding bij SmeetsGijbels in 2007, heeft gewerkt op de sectie Personen- en Familierecht. In 2009 heeft Lonneke de vestiging van SmeetsGijbels in Amsterdam opgezet. Sinds 1 juli 2011 is Lonneke partner/aandeelhouder van SmeetsGijbels.

Lonneke is lid van de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), van welke vereniging zij vier jaar tevens bestuurslid was. Daarnaast is Lonneke lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP) en zij is toegelaten tot het register van de Stichting Nalatenschapsmediation. Daarnaast is Lonneke als redactielid verbonden aan het tijdschrift Relatierecht en Praktijk (REP). Lonneke schrijft voor diverse tijdschriften/vakbladen over familierechtelijke onderwerpen en verschijnt regelmatig als expert op televisie en radio. Binnen haar vakgebied geeft Lonneke naast cursussen aan advocaten eveneens lezingen aan accountants en fiscalisten. Lonneke is member van het Founders Carbon Network (fCN).

Lonneke Timmermans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (Collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, mediation, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten