Mieke C. Schuijt

Mieke Schuijt houdt zich bezig met alle facetten van het personen- en familierecht. Door haar ervaring, opgedaan binnen en buiten de advocatuur, heeft Mieke zich ontwikkeld tot een advocaat die analytisch sterk en resultaatgericht is. Zij is empathisch en heeft oog voor alle betrokken belangen.

Mieke studeerde begin 2014 af van de master Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden. In de zomer van 2014 voltooide zij tevens een tweede master aan de Universiteit van Amsterdam. Mieke is in 2015 gestart als advocaat in Haarlem. In 2019 maakte zij een uitstap naar de wetenschap en is zij als docent Privaatrecht werkzaam geweest bij de Universiteit Utrecht. Daar heeft zij onderwijs verzorgd waarbij de focus lag op het familierecht, jeugdrecht en procesrecht. Per 1 februari 2022 heeft zij de overstap terug naar de advocatuur gemaakt, waar haar hart ligt.

Mieke is sinds mei 2023 aspirant-lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Mieke Schuijt heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, jeugdbeschermingsrecht, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten