Advocaat Paul N.M. de Gier

Partner

Advocaat
vFAS advocaat-mediator

Rotterdam
T +31 10 266 66 66
F +31 10 266 66 55
E paul.degier@smeetsgijbels.com

Paul N.M. de Gier

Paul de Gier is familierechtadvocaat en mediator. Hij behandelt voor SmeetsGijbels zaken van ondernemers, DGA’s, topsporters en artiesten in binnen- en buitenland. Paul bemiddelt, onderhandelt en procedeert in echtscheidings- en daaraan gerelateerde zaken, zoals vermogensverdelingen (huwelijkse voorwaarden), alimentatie en omgangsregelingen. Paul is een gedreven jurist die erom bekendstaat alle mogelijkheden aan te wenden om lastige zaken buiten de rechtszaal te schikken.

Paul is een van de oprichters van SmeetsGijbels. Paul heeft na zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1992) gedurende een aantal jaar recht gedoceerd aan de HEAO te Breda (1997). Vervolgens is hij in de advocatuur werkzaam geweest bij Haans Advocaten te Bergen op Zoom (2002) om zich daarna aan te sluiten bij de vakgroep Private Clients van NautaDutilh (2005). In 2005 heeft Paul mede SmeetsGijbels opgericht.

Paul is lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en is gedurende zes jaar bestuurslid geweest van deze beroepsvereniging. Paul is tevens lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP) en van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) voor het arrondissement Rotterdam. Hij is 6 jaar lid geweest van de financiële commissie van de NOvA.

Naast zijn praktijk doceert Paul en hij geeft of leidt workshops. Dat heeft hij onder andere gedaan voor de Nederlandse Orde van Advocaten, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, lokale Ordes van advocaten, Licent Academy, Estate Planning College, Elsevier en Kluwer. Verder publiceert Paul in de media en in vakbladen voor juristen, ondernemers en accountants en hij verschijnt regelmatig als expert op televisie en radio. Paul is ook diverse malen dagvoorzitter geweest op familierechtelijke congressen.

Paul de Gier heeft in het rechtsgebiedenregister van de NOvA de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, mediation)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten