Advocaat Wendy A. van der Stroom-Willemsen

Partner

Advocaat
vFAS advocaat-mediator
Cross Border Mediator

Wendy A. van der Stroom-Willemsen

Wendy van der Stroom-Willemsen is een internationaal gerenommeerde Nederlandse familierechtadvocaat en mediator van SmeetsGijbels. Zij is gespecialiseerd in complexe scheidingszaken waaronder veel kinderzaken en behandelt geregeld zaken met een internationaal karakter. Zo staat zij veel Nederlanders in het buitenland en in Nederland woonachtige buitenlanders (expats) bij. Wendy wordt door velen als autoriteit beschouwd in Cross Border Mediations en op het gebied van (internationale) kinderzaken, waaronder ontvoeringszaken. Volgens haar mogen kinderen nooit de pion op het schaakbord worden.

Wendy studeerde in 1990 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en is na een algemene opleiding uitsluitend werkzaam op het gebied van het personen- en familierecht. Eerst bij het kantoor AKD Prinsen van Wijmen; later maakte zij deel uit van de vakgroep Private Clients van het gerenommeerde kantoor NautaDutilh. Zij is als partner en oprichter van het kantoor vanaf het eerste uur verbonden aan het kantoor SmeetsGijbels.

Naast de uitoefening van haar praktijk heeft Wendy meerdere workshops en cursussen gegeven, onder meer op het gebied van huwelijkse voorwaarden en het maken van alimentatieberekeningen. Tevens is zij als docent betrokken geweest bij de opleiding van beginnende advocaten op het gebied van het familierecht voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Wendy is lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Zij is voorzitter van de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten in Nederland (DIAL) en bestuurslid van de Stichting Steunfonds Jeugdbescherming Rotterdam. Zij was lid van de Raad van Bestuur van het Internationaal Juridisch Instituut te Den Haag en tevens nam zij deel aan het rechtbankoverleg van de familie-unit in het arrondissement Rotterdam. Zij was jaren als vrijwilliger actief voor de VoorleesExpress en president van haar serviceclub. Wendy is lid van de organisatie Reunite en daarnaast betrokken geweest bij commissies van wetgeving op het gebied van onder andere afstamming en internationale kinderontvoering. Wendy is een fellow van de International Academy of Family Lawyers (IAFL), een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde familierechtadvocaten.

Wendy van der Stroom-Willemsen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, internationale kinderontvoering, jeugdbeschermingsrecht, mediation, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

« Terug naar alle advocaten