Slide
Afwikkeling
met executeur
of vereffenaar

Executele en vereffening

Bij het afwikkelen van nalatenschappen speelt doorgaans de executeur of de vereffenaar een belangrijke rol.

Het erfrechtteam van SmeetsGijbels heeft veel ervaring met alle problematieken die daarbij komen kijken. Op die manier zijn zij in staat om conflicten zoveel mogelijk op te lossen of (verdere) escalatie te voorkomen. Daarbij valt te denken aan vraagstukken als welke taken en bevoegdheden een executeur (-afwikkelingsbewindvoerder) of een vereffenaar heeft, welke handelingen wel en niet verricht mogen worden, wanneer vorderingen opeisbaar zijn, hoe zit het met beslag tijdens de afwikkeling, wie bevoegd is te procederen, welke schuldeisers wanneer betaald worden etc.

Of u nou vereffenaar, executeur(-afwikkelingsbewindvoerder), erfgenaam, schuldeiser of een andere belanghebbende bent, het team van SmeetsGijbels staat u graag terzijde bij het afwikkelen van de nalatenschap.

Meer weten?

Familie- en erfrechtkwesties zijn gevoelige onderwerpen die vaak met sterke emoties gepaard gaan. Eens zo vertrouwde zaken kunnen door allerlei gebeurtenissen onder druk komen te staan, waardoor communicatie stokt en de betrokkenen ongewild in ingrijpende rechtszaken belanden. SmeetsGijbels adviseert cliënten de te nemen route. Empatisch en coachend indien mogelijk – met specialistische juridische kennis als het erop aankomt.

Meer weten? Onze advocaten en mediators staan voor u klaar. Uiteraard garanderen wij uiterste discretie.

Erfrecht
advocaten

Maak kennis met onze advocaten en mediators erfrecht in Amsterdam en Rotterdam. Zij kunnen u bij de te nemen beslissingen met advies terzijde staan.