Slide
Afwikkeling
echtscheiding
van artiest of sporter

Echtscheiding bij sporters en artiesten

Ook heeft SmeetsGijbels veel ervaring met de specifieke aspecten van een echtscheiding van een sporter of artiest. Met name het risico van media-exposure ligt hier steeds op de loer. Hoewel discretie bij iedere zaak voorop staat, is het in dergelijke zaken van nog groter belang die te bewaken. Wij proberen dan ook steeds om de afwikkeling van de echtscheiding zoveel mogelijk in overleg met de twee echtgenoten tot stand te brengen. Daarmee kan de afwikkeling van de echtscheiding een "hamerstuk" worden en hoeft een rechtbank uitsluitend de echtscheiding uit te spreken. De echtgenoten komen zelf dan niet in de rechtbank, hetgeen ook weer het risico op media-exposure verkleint.

Voor topsporters geldt vaak ook nog dat zij gedurende hun carrière een hoog inkomen hebben. Zij weten dat zij na hun carrière die bedragen hoogstwaarschijnlijk niet meer zullen verdienen. Daarmee wordt het van belang om in goed overleg te bepalen of, en zo ja, hoe hoog een eventuele partneralimentatie moet zijn. Immers, die kan weliswaar gebaseerd worden op de hoge welstand tijdens het huwelijk, maar als je van tevoren weet dat die welstand er na het beëindigen van de professionele carrière niet meer zal zijn, is dat een reden om daarover met elkaar goed van gedachten te wisselen.

Meer weten?

Familie- en erfrechtkwesties zijn gevoelige onderwerpen die vaak met sterke emoties gepaard gaan. Eens zo vertrouwde zaken kunnen door allerlei gebeurtenissen onder druk komen te staan, waardoor communicatie stokt en de betrokkenen ongewild in ingrijpende rechtszaken belanden. SmeetsGijbels adviseert cliënten de te nemen route. Empatisch en coachend indien mogelijk – met specialistische juridische kennis als het erop aankomt.

Meer weten? Onze advocaten en mediators staan voor u klaar. Uiteraard garanderen wij uiterste discretie.

Familierecht
advocaten

Maak kennis met onze advocaten en mediators familierecht in Amsterdam en Rotterdam. Zij kunnen u bij de te nemen beslissingen met advies terzijde staan.