Slide
Advies en
second opinion
juridische positie

Adviezen en second opinions

Regelmatig worden wij door cliënten gevraagd om aan te geven hoe hun juridische positie is in een familierechtelijk geschil.

Een voorbeeld hiervan is de vraag of men beter een procedure kan starten in Nederland of in het buitenland. Ook wil men soms weten wat de positie in een echtscheiding zal zijn, nog voordat de echtscheiding bekend is gemaakt.

Verder geven wij advies aan buitenlandse gerechtelijke instanties die beslissingen moeten nemen, waarbij het Nederlands recht moet worden toegepast.

Daarnaast adviseren wij regelmatig op de achtergrond een partij die probeert in mediation tot overeenstemming te komen. Juist omdat een mediator geen beslissingen neemt, is het verstandig dat een partij bij een eigen juridisch adviseur informeert over zijn juridische positie. Daarmee kan het onderhandelingsproces in de mediation op basis van realistische uitgangspunten worden gevoerd.

Second opinion

In zaken die niet tot het gewenste resultaat hebben geleid of bij adviezen die mensen nogmaals willen laten checken, geven wij regelmatig een second opinion. In feite is dat ook een juridisch advies, maar dan naar aanleiding van een al bestaande uitspraak of een al bestaand advies.

Meer weten?

Familie- en erfrechtkwesties zijn gevoelige onderwerpen die vaak met sterke emoties gepaard gaan. Eens zo vertrouwde zaken kunnen door allerlei gebeurtenissen onder druk komen te staan, waardoor communicatie stokt en de betrokkenen ongewild in ingrijpende rechtszaken belanden. SmeetsGijbels adviseert cliënten de te nemen route. Empatisch en coachend indien mogelijk – met specialistische juridische kennis als het erop aankomt.

Meer weten? Onze advocaten en mediators staan voor u klaar. Uiteraard garanderen wij uiterste discretie.

Familierecht
advocaten

Maak kennis met onze advocaten en mediators familierecht in Amsterdam en Rotterdam. Zij kunnen u bij de te nemen beslissingen met advies terzijde staan.